Gert Thienpont, HR-directeur bij LVD

Gert Thienpont, HR-directeur bij LVD

Ik zou zelfs technische geschoolde marsmannetjes aanwerven

Er werken 14 verschillende nationaliteiten bij LVD in Gullegem. De grootste groep buitenlanders pendelt elke dag de Franse grens over. De West-Vlaamse machinebouwer kent een lange traditie met grensarbeiders. Ondanks de afschaffing van het grensstatuut, neemt het aantal Fransen nog elk jaar toe. Het gaat vooral om technische geschoold personeel, dat op de West-Vlaamse arbeidsmarkt niet te vinden is. Bijna 20 procent van het personeel bij LVD is Franstalig, op een totaal van 400 werknemers. Taal is al lang geen probleem meer. Alle instructies op de werkvloer worden in beide landstalen gecommuniceerd.

De oude frontaliers mogen de rest van hun carrière gebruikmaken van het fiscaal gunstig grensstatuut. Het zijn trouwe medewerkers, die de vacatures helpen verspreiden onder hun vrienden en familieleden in Frankrijk. Want ook voor de nieuwkomers blijft een job in Vlaanderen interessant. Onze lonen liggen hoger en er zijn meer extraatjes. Gert betreurt het wel dat er zo'n slecht openbaar vervoer is vanuit Noord-Frankrijk en Wallonië. Als ze in West-Vlaanderen willen werken, moeten ze een eigen auto hebben of kunnen carpoolen met collega’s.

LVD is een internationale speler met vertakkingen over de hele wereld. Er zijn kantoren in meer dan 20 landen, er zijn fabrieken in Slovakije en de Verenigde Staten en er is een joint-venture in China. De voertaal onder het management is Engels geworden. Buitenlandse werknemers geknipt zijn voor een job in het hoofdkantoor, krijgen ook de kans om naar België te komen. Zo werken er Slovaken en Grieken in Gullegem die via een LVD-vestiging in hun eigen land zijn doorgestroomd.

Een grote rekruteringsactie in Roemenië draaide een paar jaar geleden uit op een flop. Er werd geïnvesteerd in advertenties en een online campagne. De mensen van de Roemeense vestiging stonden klaar om interviews af te nemen en mensen te screenen. Op het eind van de rit, konden ze 1 geschikte kandidaat aanwerven. Met als gevold dat LVD nu alleen nog persoonlijke contacten en het internet gebruikt om buitenlandse medewerkers aan te trekken.

Het internet zorgt ervoor dat vacatures wereldwijd toegankelijk zijn, wat de werkmobiliteit en internationalisering enorm stimuleert. LVD heeft onlangs nog een Ierse technieker aangeworven voor een job in Duitsland. Voor Gert maakt het niet uit waar mensen vandaan komen, het mogen zelfs groene marsmannetjes zijn. Als ze de uitdaging aankunnen, dan krijgen ze de job.

INTERVIEW