Johan Delaere, Consulent bij Agro-Services

Johan Delaere, Consulent bij Agro-Services

Zonder buitenlandse krachten valt onze landbouw en voedingssector stil

Agro-Services is een interim-kantoor dat rekruteert voor de voedingssector en de landbouw. Per dag stuurt Agro-Services zo’n 150 mensen uit, naar boeren, voedselverwerkende bedrijven en tuinaanleggers. Ze zetten vooral Polen, Roemenen, Bulgaren en Slovaken aan het werk, maar ook heel wat Noord-Afrikanen die in België terecht zijn gekomen. Zo'n 80 procent van de uitzendkrachten zijn van vreemde origine.

Sommige seizoenarbeiders slagen erin om doorheen het jaar verschillende contracten aan elkaar te knopen. In het voorjaar werken ze een seizoen in de bloementeelt of helpen ze prei en bloemkool planten. In de zomer is er veel werk bij bioboeren die onkruid moeten wieden. In het najaar worden er bloemkolen en appels geoogst en is het druk bij de chrysantenkwekers. Als afsluiter van het jaar is er de oogst van prei en spruiten.

Goede seizoensarbeiders kunnen niet alleen contracten aan elkaar plakken, maar ook doorgroeien naar vaste jobs in de voedingsbedrijven. Met een vast inkomen kunnen ze ook hun leven uitbouwen in Vlaanderen. Zo heeft Johan al honderden buitenlanders op weg geholpen. Hun dankbaarheid is groot. Daardoor blijven ze ook terugkeren naar Agro-Services. Om eens goedendag te zeggen, maar ook om een nieuwe job of een bijbaantje te vinden, voor zichzelf om iemand uit hun familie- of vriendenkring.

Zonder buitenlandse arbeidskrachten, kan onze landbouw en voedingssector de pieken niet opvangen. Vlamingen zijn niet geïnteresseerd in seizoensarbeid, zij willen een vast contract en een hoger loon. Een seizoenarbeider verdient maar 8,5 euro per uur. Vroeger kwamen er nog veel uit Frankrijk, maar sinds het wegvallen van het grensstatuut is dat gedaan. Nu komen bijna alle seizoenarbeiders uit Oost-Europa.

Ook de vacatures in de vleesindustrie en de slachthuizen zijn voor Agro-Services moeilijk om in te vullen met Vlamingen. Het gaat hier wel om vaste jobs, maar het is een gespecialiseerde stiel. Je moet het vak kennen en aan een zeer hoog tempo kunnen slachten en uitbenen. Het is zwaar werk, waarin vooral Afrikaanse uitzendkrachten uit Guinee, Ghana en Sierra Leone werken. Alleen zij houden dat vol.

Op het vlak van communicatie is het voor landbouwers en ploegleiders een hele uitdaging om met anderstaligen te werken. Ook op het vlak van veiligheid kan gebrekkige talenkennis voor problemen zorgen. Voor een diepvriesproducent heeft Agro-Services geholpen om alle documenten en voorschriften in het Pools te vertalen. Voor andere jobs hebben ze demo-filmpjes laten maken in het Pools, waarin ze bijvoorbeeld het snijden van bloemkolen laten zien. Het team van Agro-Services heeft zelfs een reeks Poolse lessen gevolgd. Die basiskennis zorgt voor een vlotter contact met de uitzendkrachten.

Hoe vinden ze al die buitenlandse arbeiders? Dankzij spontane mond-op-mondreclame en verspreiding van de vacatures binnen hun internationaal netwerk. Johan is voorzichtig als mensen van Polen of Roemenië naar Vlaanderen verhuizen voor een job. Dan vraagt hij zekerheid van de bedrijven, zodat het voor die werknemers niet op een teleurstelling uitdraait. Als ze die reis moeten bekostigen voor 1 week werk, is het vertrouwen geschaad.

Bij Agro-Services behandelen ze de seizoensarbeiders niet als cijfers, maar als mensen. Ze tonen respect en luisteren naar de mensen, om te weten te komen wat ze zien zitten en wat niet. Het is de enige strategie die op de lange termijn ook vruchten afwerpt.

INTERVIEW