Luc Verbeke, HR-manager bij Stadsbader

Luc Verbeke, HR-manager bij Stadsbader

Het is belangrijk dat we op de werf goed kunnen communiceren

Bij een bouwfirma als Stadsbader staan nagenoeg alle vacatures in de lijst van erkende knelpuntberoepen. Het is een hele uitdaging om goede bouwvakkers en ingenieurs te vinden op onze arbeidsmarkt. Er worden intensieve campagnes gevoerd om de juiste mensen te vinden. Op het vlak van afkomst of huidskleur wordt geen onderscheid gemaakt. Mensen van vreemde origine zijn welkom bij Stadsbader.

Vijf procent van het personeel is geen Belg. Daarnaast zijn er heel wat Vlamingen in dienst met een migratie-achtergrond. De Nederlandse taal is wel belangrijk voor de veiligheid op de werf. Als mensen de instructies onvoldoende begrijpen, dan kan dat voor gevaarlijke situaties zorgen. Als taal een probleem is, lost Stadsbader dit soms op door meertalige ploegbazen in te schakelen die met de medewerkers kunnen communiceren in hun moedertaal.

Zo hebben ze bij Stadsbader een Portugese ploeg in dienst. Ze wonen bij elkaar in de buurt en rijden samen naar de werf, waar in het Portugees gecommuniceerd kan worden. Dat is niet alleen beter voor de veiligheid, maar ook voor de sfeer onder de collega’s. Voor de rest krijgen ze exact dezelfde behandeling als de Vlaamse bouwvakkers bij Stadsbader.

Luc vindt het positief dat we buitenlandse werknemers aantrekken om in Vlaanderen te komen werken. De behoeftes zijn er, maar het wordt de bedrijven niet gemakkelijk gemaakt. De wetgeving rond arbeidsmobiliteit in Europa staat niet op punt. Vrij verkeer van mensen in Europa is nog altijd niet evident in de praktijk.

INTERVIEW