Marc Verpoort, HR-directeur bij AZ-Groeninge

Marc Verpoort, HR-directeur bij AZ-Groeninge

We hebben diversiteit nodig voor onze patiënten

AZ Groeninge heeft de talenkennis van haar werknemers in kaart gebracht. Personeelsleden die een specifieke taal spreken, krijgen een extra training als tolk. Ze worden actief ingezet in de communicatie met patiënten. Het gaat daarbij niet alleen om taal, maar ook om feeling met de cultuur. Het is een extra troef en belangrijke meerwaarde voor de medewerkers met buitenlandse roots.

Er zijn veel knelpuntberoepen in de zorg. Het is moeilijk om vacatures in te vullen, maar AZ Groeninghe heeft beslist om lokaal te blijven zoeken en niet in het buitenland te rekruteren. De Nederlandse taal is een groot struikelblok. Bovendien zijn er in de medische wereld ook strenge diplomavereisten. Buitenlandse diploma's worden niet altijd erkend. Als groot ziekenhuis hebben ze gelukkig nog veel uitstraling als werkgever.

De cel diversiteit in het ziekenhuis vertrekt vanuit de visie dat iedereen er terecht kan, ongeacht kleur, cultuur of background. Dat geldt zowel voor de patiënten als voor de medewerkers. Het ziekenhuis gaat niet expliciet op zoek naar allochtone medewerkers, maar probeert wel om zo breed mogelijk te rekruteren. De paramedische opleidingen trekken opvallend weinig studenten met een migratie-achtergrond aan. Met behulp van ambassadeurs probeert ze het imago van de sector bij deze groep jongeren te verbeteren.

INTERVIEW