Xenia Beatriz Henning, Technical account manager bij Skyline Communications

Xenia Beatriz Henning, Technical account manager bij Skyline Communications

Hier is werk en privé perfect in balans

Xenia is geboren in Brazilië. Op haar 17e ruilt ze Rio in voor Lissabon, waar ze IT en telecommunicatie gaat studeren. Met haar diploma blijkt het achteraf gemakkelijk om een job te vinden in Portugal. Maar ze werkt voor een grote, logge multinational, waar ze niet meer is dan een nummer in een hele lange rij.

Het is een vriend die haar meesleurt naar de internationale jobbeurs in Lissabon. Daar leert ze Skyline Communications kennen, een klein familiebedrijf met grote internationale ambities. Ze solliciteert, krijgt de baan en verhuist naar Rumbeke. Na amper een jaar wordt ze al gepromoveerd tot account manager.

Volgens Xenia is het de tweede keer gemakkelijk. Als je ooit al eens de stap hebt gezet naar een ander land, dan weet je wat je mag verwachten. Het is een avontuur. Je verlaat je vertrouwde omgeving en daagt jezelf uit om nieuwe contacten te leggen en te groeien als mens. In het begin is dat niet gemakkelijk, zeker als je nog geen Nederlands spreekt.

Xenia voelt zich meer thuis in Europa dan in Zuid-Amerika. Ze vindt de Vlamingen ook veel warmer dan ze had verwacht. De Braziliaanse is vooral enthousiast over de levenskwaliteit, de beperkte openingsuren en de gezonde work-life-balance in België. Ze vindt het ook leuk dat je niet in een grote stad moet wonen om een interessante baan te hebben.

De goede jobs in Portugal zitten allemaal in de grote steden, wat gepaard gaat met veel stress en verkeersellende. Het is in Lissabon ook de gewoonte om elke dag op restaurant te gaan lunchen, waardoor je veel tijd en geld verliest. Ze vindt het fijner om haar boterhammen mee te brengen en snel terug aan de slag te gaan. Dan kun je op het eind van de dag ook vroeger naar huis.

INTERVIEW