educatief

Educatief

Er is een educatief pakket beschikbaar voor de derde graad van het secundair onderwijs (ASO/TSO/BSO/OKAN) en voor inburgeraars (lessen maatschappelijke oriëntatie).

Via diverse groepsopdrachten willen we het gesprek over arbeid en migratie binnen een klasgroep op gang trekken en dit via het meest heikele item: werk! We vertrokken hiervoor vanuit bestaande mensen en bedrijven en gingen met hen het gesprek aan over arbeid.

Alles is ondertiteld en opgesteld in klare taal. De opdrachten zijn uitgewerkt via de principes van universal design for learning.

We hebben de pakketten in een kleine oplage laten drukken. Het pakket bestaat uit een handleiding, 20 citaatkaarten, 5 groene kaarten en 5 rode kaarten. Zolang de voorraad strekt, sturen wij die gratis op naar geïnteresseerde leerkrachten/educatieve medewerkers. Mail naar vamosvacaturos@west-vlaanderen.be.

De pakketten zijn ook downloadbaar.

Handleiding:  Hand_web_vamos

Citaatkaarten: 161212_citaatkaarten_voorstel

Kleurkaarten: 161212_kleurkaarten

Er horen drie filmmontages bij het pakket. De basisfilm is 'Werken aan werk'. Wie zich verder wil verdiepen kan terecht bij 'Hoe is het op het werk?' en 'Ben je hier thuis?'. De films zijn beschikbaar via https://www.youtube.com/channel/UCeZEr-Zvtvzqy6YWcyMaYQg

Extra informatie voor de vrije opdrachten vindt u onder andere via:

https://arvastat.vdab.be/arvastat_basisstatistieken_werkloosheid.html

http://unia.be/nl/artikels/arbeidsparticipatie-van-vluchtelingen-the-long-and-winding-road-to-employment

http://regionalestatistieken.vlaanderen.be/monitor-lokale-inburgering-en-integratie

https://www.vamosvacaturos.be//ontdek/studie/

Laat ons ook zeker weten hoeveel leerlingen u hebt. Wij sturen u graag een brochure per leerling op. De brochures zijn opgesteld in klare taal en bevatten de individuele getuigenissen van de mensen die we interviewden en wat algemene info over arbeid en migratie.