over

OVER VAMOS VACATUROS

Vamos Vacaturos wil werken aan perceptie over de band tussen arbeid en migratie. Meer kennis over dit thema leidt tot genuanceerdere standpunten.

We focussen op de streek die gekend is voor haar noeste arbeid: Zuid- en Midden- West-Vlaanderen, de streek van en rond Kortrijk en Roeselare, zeg maar. Gepokt en gemazeld in de vlasindustrie, maar ondertussen bekend voor zijn kleine en grote bedrijven in de textielsector, machinebouw, voeding en meubels. Een streek waar men familiebanden koestert en hecht aan tradities en het eigen volk.

En waar men in sommige sectoren toch moeite heeft om genoeg ‘echte’ Vlamingen te vinden. En dan begint de zoektocht op de (internationale) arbeidsmarkt. Ook vroeger al!

We gingen praten met bedrijfsleiders of HRM-managers die zoeken naar gespecialiseerde IT-ers of ingenieurs, naar verpleegkundigen en bekwame vrachtwagenchauffeurs of naar mensen die het wél zien zitten om ’s avonds en in de weekends te werken.

Wij maakten kennis met mensen uit alle hoeken van de wereld, die minstens 1 ding gemeen hebben: ze werken allemaal in onze bedrijven. Omdat ze er nodig zijn. Ondanks hun buitenlandse roots. Dankzij hun buitenlandse roots.

Hun verhalen kan je hier lezen. Ontdek de wereld van uw buitenlandse collega’s. Neus in onze studie. Bezoek onze rondreizende tentoonstelling. Kom naar onze theatervoorstelling. En ga aan de slag met het educatief pakket.

CONTACT

Vamos Vacaturos is een project van Provincie West-Vlaanderen in samenwerking met het Agentschap voor Integratie en Inburgering, Stad Harelbeke, Stad Kortrijk, Stad Roeselare, Stad Waregem, VDAB, BIE, Intercultureel Huis Leiaarde, Resoc-Serr Midden-West-Vlaanderen, Resoc-Serr West-Vlaanderen en zuidwest.

  • tekst en interview: Vanessa Debruyne (Monster van Ness)
  • camera: Carlos Van Craeynest
  • fotografie: Els Van Bosbeke
  • website en design: Arvid Waelkens (bluetown.be)
  • coördinatie: Dominique Velghe

Vragen over Vamos Vacaturos? Mail naar vamosvacaturos@west-vlaanderen.be